O nama

Razvijamo filantropiju na Zapadnom Balkanu

Mi smo regionalna fondacija posvećena izgradnji održivog filantropskog ekosistema u zemljama Zapadnog Balkana. Verujemo da je najbolja promena ona koja dolazi iznutra – da društvo i zajednicu na dugoročno održiv i efikasan način najbolje razvijaju i menjaju ljudi koji tu žive i rade. Zato je unapređenje lokalne filantropije ključno.

U našem radu smo orijentisani na dva strateška pravca: deljenje znanja i razvoj alata. Od 2013, naš tim istražuje, analizira i savetuje filantropske zajednice u Albaniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Kosovu, Makedoniji, Srbiji i Hrvatskoj, formirajući tako opsežnu bazu znanja o kulturi davanja na Zapadnom Balkanu. Sada razvijamo alate koji će vašoj neprofitnoj organizaciji omogućiti lakše povezivanje sa zajednicom, efikasniji fandrejzinig i donošenje boljih odluka i planova.

Naša misija je da vama omogućimo da efikasnije menjate svet.


Šta radimo?

Catalyst je mesto na kojem ćete pronaći alate, znanja i ekspertizu koji su vam potrebni da učinite svoj rad delotvornijim.

DONACIJE.rs
Platforma za grupno finansiranje neprofitnih projekata elektronskim putem. Podelite svoju priču i obezbedite podršku sa svih strana.

GIVING BALKANS
Jedinstvna baza podataka sa vizualizovanim izveštajima o dobročinstvu na Zapadnom Balkanu. Sagledajte širu sliku i napravite bolje planove.

CIVICATALYST
CRM platforma koja olakšava upravljanje kontaktima, organizaciju događaja i slanje newslettera, dok ste vi posvećeni svojoj misiji.

DOBRE PRAKSE
Širimo priče o dobrim delima na Zapadnom Balkanu i promovišemo najbolje prakse i principe za uspešne neprofitne organizacije.

IZVEŠTAJI
Analiziramo podatke i redovno objavljujemo izveštaje o stanju filantropije u regionu i svetu.

SAVETOVANJA
Naš međunarodni tim stručnjaka će vas savetovati kako da razvijete strategiju doniranja, društveno odgovornog poslovanja ili fandrejzinga.

Ako ste predstavnik medija, javite nam se na press@catalystbalkans.org.