Donacije logo

Omogućimo saradnju mladih muzičara iz Beograda i Zolingena


komentara

Leteći muzički ključevi je projekat saradnje mladih srpskih i nemačkih muzičara koji traje od 2015. godine. Ove godine, u oktobru, održaće se po četvrti put. Osnovni koncept je da, kroz zajedničko vežbanje, muziciranje, održavanje edukativnih radionica i druženje, mladi učesnici pripreme zajednički koncert koji se održava na kraju projekta. Nakon što su nas nemačke kolege divno ugostile prošle godine, došao je red na nas.

Kroz ovaj projekat je od 2015. godine do danas prošlo 150 učesnika (učenici MŠ "Josip Slavenski" iz Beograda i Gradske muzičke škole iz Zolingena) i postoji velika želja i potreba za daljom kulturnom saradnjom i razmenom. Želimo da Leteći muzički ključevi postanu tradicija i da svake godine naši i nemački učenici mogu da provedu 5 dana usavršavanja, učenja, sviranja zajedno, ali i mnogo više od toga – da dobiju priliku da uče o drugoj kulturi, pomeraju svoje granice i šire vidike.Kako je sve počelo

Ova uspešna saradnja uspostavljena je još 2015. godine, u Beogradu, kada je održana prva radionica kamerne muzike, koju su predvodili ugledni profesori iz Srbije i Nemačke (Leteći muzički ključevi 1).

Pokretač i inicijator projekta bio je Boris Radulović, nekada učenik MŠ “Josip Slavenski” u Beogradu a danas pijanista i docent Hochschule fur music und tanz u Kelnu i Gradske muzičke škole u Zolingenu. Svestan velikog značaja kulturne i umetničke saradnje, upoznavanja različitih kultura, metoda učenja, zajedničkog muziciranja i sticanja prijateljstava, svojom ogromnom energijom i voljom motivisao je učesnike iz dve zemlje da zajedno stvaraju, sviraju, nadograde svoja znanja, druže se i steknu nova iskustva i prijatelje.Učesnici su stekli mnogo više od druženja-nezamenljiva profesionalna iskustva i veliki posticaj za dalji rad i usavršavanje. Ogromno interesovanje sa obe strane daje nam dodatan motiv da što bolje pripremimo i organizujemo sledeći susret. “Nikad mi se ništa lepše u životu nije dogodilo!” reči su naše učesnice posle Letećih muzičkih ključeva 4 u Zolingenu prošle godine.Šta predstoji

Sa nestrpljenjem iščekujemo dolazak i boravak 50 prijatelja iz Nemačke u Beogradu, od 1. do 6. oktobra ove godine. Planiramo pripremu i održavanje sledećeg zajedničkog koncerta 5. oktobra 2019. i nove radionice za usavršavanje mladih muzičara.

Takođe, u planu je da našim gostima iz Zolingena omogućimo da se neposredno upoznaju sa našom kulturnom i istorijskom tradicijom, kroz upoznavanje sa Beogradom i izletom do Oplenca.Budžet

Koncept ovog projekta je osmišljen tako da domaćini u potpunosti obezbeđuju smeštaj, ishranu i sve ostale aktivnosti.

Važnost ovog događaja već je prepoznala Opština Vračar koja je omogućila smeštaj za učesnike, alii dalje nam nedostaju sredstava za zakup sale, obezbeđivanje hrane, prevoza od i do aerodroma i iznajmljivanja autobusa za izlete.

Troškovi zakupa sale - 100.000 dinara


Troškovi prehrane  -130.000 dinara


Troškovi transfera sa aerodroma i do aerodroma - 30.000 dinara


Troškovi iznajmljivanja autobusa za izlet - 36.000 dinara


UKUPNO: 296.000 DINARA


Podržite nas online donacijom klikom na dugme sa desne strane, ili


Uplatom na žiro račun udruženja DANA: 205-0000000226202-94 kod Komercijalne banke AD Beograd.

Omogućimo saradnju mladih muzičara iz Beograda i Zolingena


komentara

133.137,00 RSD

prikupljeno od 10 donatora za 26 dana

45%

Do cilja je potrebno prikupiti još 162.863 RSD

 još
12
dana
donirajte 22.08.2019 - 30.09.2019 (38 dana)

Leteći muzički ključevi je projekat saradnje mladih srpskih i nemačkih […]

Opis projekta

Leteći muzički ključevi je projekat saradnje mladih srpskih i nemačkih muzičara koji traje od 2015. godine. Ove godine, u oktobru, održaće se po četvrti put. Osnovni koncept je da, kroz zajedničko vežbanje, muziciranje, održavanje edukativnih radionica i druženje, mladi učesnici pripreme zajednički koncert koji se održava na kraju projekta. Nakon što su nas nemačke kolege divno ugostile prošle godine, došao je red na nas. Kroz ovaj projekat je od 2015. godine do danas prošlo 150 učesnika (učenici MŠ "Josip Slavenski" iz Beograda i Gradske muzičke škole iz Zolingena) i postoji velika želja i potreba za daljom kulturnom saradnjom i razmenom. Želimo da Leteći muzički ključevi postanu tradicija i da svake godine naši i nemački učenici mogu da provedu 5 dana usavršavanja, učenja, sviranja zajedno, ali i mnogo više od toga – da dobiju priliku da uče o drugoj kulturi, pomeraju svoje granice i šire vidike. Kako je sve počelo Ova uspešna saradnja uspostavljena je još 2015. godine, u Beogradu, kada je održana prva radionica kamerne muzike, koju su predvodili ugledni profesori iz Srbije i Nemačke (Leteći muzički ključevi 1). Pokretač i inicijator projekta bio je Boris Radulović, nekada učenik MŠ “Josip Slavenski” u Beogradu a danas pijanista i docent Hochschule fur music und tanz u Kelnu i Gradske muzičke škole u Zolingenu. Svestan velikog značaja kulturne i umetničke saradnje, upoznavanja različitih kultura, metoda učenja, zajedničkog muziciranja i sticanja prijateljstava, svojom ogromnom energijom i voljom motivisao je učesnike iz dve zemlje da zajedno stvaraju, sviraju, nadograde svoja znanja, druže se i steknu nova iskustva i prijatelje. Učesnici su stekli mnogo više od druženja-nezamenljiva profesionalna iskustva i veliki posticaj za dalji rad i usavršavanje. Ogromno interesovanje sa obe strane daje nam dodatan motiv da što bolje pripremimo i organizujemo sledeći susret. “Nikad mi se ništa lepše u životu nije dogodilo!” reči su naše učesnice posle Letećih muzičkih ključeva 4 u Zolingenu prošle godine. Šta predstoji Sa nestrpljenjem iščekujemo dolazak i boravak 50 prijatelja iz Nemačke u Beogradu, od 1. do 6. oktobra ove godine. Planiramo pripremu i održavanje sledećeg zajedničkog koncerta 5. oktobra 2019. i nove radionice za usavršavanje mladih muzičara. Takođe, u planu je da našim gostima iz Zolingena omogućimo da se neposredno upoznaju sa našom kulturnom i istorijskom tradicijom, kroz upoznavanje sa Beogradom i izletom do Oplenca. Budžet Koncept ovog projekta je osmišljen tako da domaćini u potpunosti obezbeđuju smeštaj, ishranu i sve ostale aktivnosti. Važnost ovog događaja već je prepoznala Opština Vračar koja je omogućila smeštaj za učesnike, alii dalje nam nedostaju sredstava za zakup sale, obezbeđivanje hrane, prevoza od i do aerodroma i iznajmljivanja autobusa za izlete.

Troškovi zakupa sale - 100.000 dinara

Troškovi prehrane  -130.000 dinara

Troškovi transfera sa aerodroma i do aerodroma - 30.000 dinara

Troškovi iznajmljivanja autobusa za izlet - 36.000 dinara

UKUPNO: 296.000 DINARA

Podržite nas online donacijom klikom na dugme sa desne strane, ili

Uplatom na žiro račun udruženja DANA: 205-0000000226202-94 kod Komercijalne banke AD Beograd.

Nosilac projekta

Organizacija:  Fondacija DANA Website:  http://dana.rs/ Kontakt:  

Inspirisana željom, upornošću, radom i talentom mladih umetnika, neprofitna fondacija DANA odlučila je da pomogne u ostvarivanju ovog cilja. Kao koorganizator, ova Fondacija želi da doprinese promociji muzicke kulture, posebno u kod mladih. Aktivnosti Fondacije DANA gravitiraju oko istraživanja, prenošenja iskustava i edukacije radi podizanja kulture stanovništva, a sve sa ciljem da se promoviše pozitivan pristup umetnosti i nauci i njihovo bolje poznavanje. Fondacija DANA: - organizuje i učestvuje u organizaciji manifestacija, skupova , izložbi, kurseva profesionalnog usavršavanja, posebno u oblasti očuvanja kulturne baštine; - u saradnji sa sa ustanovama i preduzecima obezbedjuje stipendije, nagrade i druge vrste podrške za mlade naučnike i umetnike; - daje konsultantsku podršku u svim oblastima koji povezani sa istraživačkim radom, uključujući i aktivnosti u vezi sa popularizacijom, izdavaštvom i publicitetom uticaja koji umetnost i nauka imaju na društvo i građanstvo.

Svetlana Simanović 2.000,00 RSD

SL Color 9.137,00 RSD

Anonimno1.000,00 RSD

Ljiljana Joković 3.000,00 RSD

CarGo 30.000,00 RSD

Jelena Mazibrada500,00 RSD

Aleksandar Ristic500,00 RSD

SL Color doo 72.000,00 RSD

Anonimno10.000,00 RSD

Nada Karadjozovic5.000,00 RSD