Donacije logo

Fondacija Divac: Obezbedimo srednjoškolcima iz Vladičinog Hana uredne i zdrave učionice


komentara

Tehnička škola u Vladičinom Hanu deli zgradu sa gimnazijom i ukupno imaju čak 840 đaka. Objekat škole je sagrađen 1970. godine i tokom vremena je ulagano samo u prioritetne popravke – krova, toaleta i opremanje radionica.U Tehničkoj školi pripremaju mlade za razne struke u oblastima elektrotehnike, mašinstva i saobraćaja. Učenici su vredni i imaju sjajne rezultate na stručnim takmičenjima u regionu odakle se uvek vraćaju sa medaljama. Najznačajniji uspeh je što su trenutno drugi na Balkanu u robotici. Takođe, učenici ove škole lako nalaze zaposlenje po završetku škole i razvijaju uspešne karijere. Uspeh škole se ogleda i u tome što uspevaju da zadrže veliki broj pripadnika romske populacije da uspešno završi školovanje što je prepoznao i nagradio i UNICEF.Nažalost, učenici Tehničke škole svakodnevno uče u 10 kabineta koji su u veoma lošem stanju i zato je Fondacija Ana i Vlade Divac pokrenula akciju za prikupljanje sredstava u SAD i tako prikupila 4.718.855 dinara za ove potrebe što je 88% potrebnih sredstava. Da renoviramo svih 10 učionica potrebno nam je još oko 650.000 dinara (12%) i pozivamo sve da pomognu da učenici u Vladičinom Hanu mogu da se obrazuju u čistim i urednim učionicama.U svakoj učionici će se vršiti reparacija zidova, postavljanje novih podnih obloga, popravka prozora i nameštaja. Važno je da nagradimo njihov trud i uspehe u obrazovanju, ali i da im ukažemo poštovanje kao srednjoškolcima koji zaslužuju našu podršku.BUDŽET:

• Nova podna obloga
• Gletovanje i krečenje zidova
• Zamena lamperije
• 2 nove klime
• Nove zavese u svim učionicama
• Zamena kompletnog nameštaja (klupe, stolice, katedra)

UKUPNO: 650.000 RSDFondacija Divac: Obezbedimo srednjoškolcima iz Vladičinog Hana uredne i zdrave učionice


komentara

148.980,00 RSD

prikupljeno od 5 donatora za 17 dana

23%

Do cilja je potrebno prikupiti još 501.020 RSD

 još
28
dana
donirajte 04.11.2019 - 20.12.2019 (45 dana)

Tehnička škola u Vladičinom Hanu deli zgradu sa gimnazijom i […]

Opis projekta

Tehnička škola u Vladičinom Hanu deli zgradu sa gimnazijom i ukupno imaju čak 840 đaka. Objekat škole je sagrađen 1970. godine i tokom vremena je ulagano samo u prioritetne popravke – krova, toaleta i opremanje radionica. U Tehničkoj školi pripremaju mlade za razne struke u oblastima elektrotehnike, mašinstva i saobraćaja. Učenici su vredni i imaju sjajne rezultate na stručnim takmičenjima u regionu odakle se uvek vraćaju sa medaljama. Najznačajniji uspeh je što su trenutno drugi na Balkanu u robotici. Takođe, učenici ove škole lako nalaze zaposlenje po završetku škole i razvijaju uspešne karijere. Uspeh škole se ogleda i u tome što uspevaju da zadrže veliki broj pripadnika romske populacije da uspešno završi školovanje što je prepoznao i nagradio i UNICEF. Nažalost, učenici Tehničke škole svakodnevno uče u 10 kabineta koji su u veoma lošem stanju i zato je Fondacija Ana i Vlade Divac pokrenula akciju za prikupljanje sredstava u SAD i tako prikupila 4.718.855 dinara za ove potrebe što je 88% potrebnih sredstava. Da renoviramo svih 10 učionica potrebno nam je još oko 650.000 dinara (12%) i pozivamo sve da pomognu da učenici u Vladičinom Hanu mogu da se obrazuju u čistim i urednim učionicama. U svakoj učionici će se vršiti reparacija zidova, postavljanje novih podnih obloga, popravka prozora i nameštaja. Važno je da nagradimo njihov trud i uspehe u obrazovanju, ali i da im ukažemo poštovanje kao srednjoškolcima koji zaslužuju našu podršku. BUDŽET: • Nova podna obloga • Gletovanje i krečenje zidova • Zamena lamperije • 2 nove klime • Nove zavese u svim učionicama • Zamena kompletnog nameštaja (klupe, stolice, katedra) UKUPNO: 650.000 RSD

Nosilac projekta

Organizacija:  Fondacija Ana i Vlade Divac Website:  https://www.divac.com/ Kontakt:  hod@divac.com

Fondacija Ana i Vlade Divac osnovana je 28. juna 2007. godine kao nezavisno i neprofitno udruženje sa ciljem da pomogne građanima, posebno izbeglim i raseljenim licima, u praktičnom rešavanju njihovih životnih i egzistencijalnih problema sa posebnim akcentom na rešavanju njihovih stambenih pitanja. Fondaciju su osnovali Ana i Vlade Divac, kao nastavak dvadesetogodišnjeg humanitarnog rada započetog u SAD u okviru Humanitarne organizacije Divac (HOD). Organizacija je u proteklih 12 godina bila prvenstveno usmerena na podršku izbeglim i raseljenim licima (na rešavanje njihovih stambenih i ekonomskih problema), na unapređenje uslova za kvalitetno odrastanje dece i mladih, razvoju filantropije i socijalnom preduzetništvu. Zahvaljujući podršci 700.000 pojedinaca, 700 kompanija i 83 organizacije, Fondacija je do sada prikupila više od 20 miliona dolara i obezbedila pomoć za preko 700.000 ljudi.

Snezana Stanimirovic10.000,00 RSD

Binemikom 25.000,00 RSD

Gordana Rajkov3.000,00 RSD

Margita Medović Arsova 105.980,00 RSD

Milan Pisaric5.000,00 RSD